onsdag 27. juni 2012

Bursdag......


Anitas Bollekake.
4 dl. melk (ev. 1-2 egg + melk tilsammen 4 dl.)
150 gr. margarin (smeltes)
600 gr. hvetemel
1 dl. sukker
1 pk. gjær
revet skall av 1/2 sitron (kan sløyfes)



Fyll:
1 pk. vaniljesaus av 1/4 dl. melk



Pynt:
Bland hakka mandler, perlesukker, og smelt smør

- Smør 2 runde former (ev. en langpanne)




Varm melken (melkeblandingen) og bland med smelta smør. Ha i det tørre (kan godt siktes, men ikke nødvendig). Elt deigen godt sammen enten i maskin eller for hånd! Den skal være smidig og slippe bollen, mulig dere må spe på med litt mer mel! Bare pass på å elte godt! Sett til heving! 30-45 min. Del deigen i 2, og del hver del i 20-24 boller. Hver bolle trykkes flat og 1 ts. vaniljekrem legges midt i bolla. Pakk/brett deigen rundt vaniljekremen, dypp bolla i det smelta smøret, og dypp det så i mandel og perlesukker blandinga! Sett bollene med pynten opp i 2 runde former eller 1 langpanne!



Stekes midt i ovnen på 200 grader C i ca. 25 minutter... 


Vi smurte alle bollene etterpå i stedet for en og en.

Så strødde vi perlesukker og mandler på...

Teenza bakte tantes deilige kake til Pappas bursdag.
Nammi, nammi... Denne skal vi lage mer av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til en liten kommentar!